Uutiset

Neljästoista Itäkylän jalkapallo-ottelu pelattu

Itäkylä-viikon päättänyt neljästoista Itäkylän jalkapallo-ottelu lauantaina 15.7.2023 ukkomiesten ja sinkkujen välillä päättyi ensimmäistä kertaa sinkkujen voittoon. Ottelun ensimmäistä puoliaikaa hallitsi sinkkujen joukkue ja puoliajalle mentiinkin sinkkujen 3-1 johtoasemassa. Toisella puoliajalla ukkomiehet onnistuivat tasoittamaan pelin, mutta sinkut onnistuivat vielä tekemään 4-3 maalin ja näin ensimmäistä kertaa ottelusarjan historiassa peli päättyi voittoon varsinaisella peliajalla ja ensimmäistä kertaa … Continue reading "Neljästoista Itäkylän jalkapallo-ottelu pelattu"

Lue lisää

Itäkylä-viikon 2023 ohjelma

Heinäkuussa viikolla 28 vietämme kolmannettatoista Itäkylä-viikkoa. Arto Melleri -kahvila Arto Melleri -kahvila nuorisoseuralla avoinna 10.7.-13.7.2023 välisenä aikana kello 17-20. MAANANTAI 10.7.2023 Klo 18.00-19.30 Onkikilpailu Ukonniemessä. TIISTAI 11.7.2023 Klo 13.00-17.00 4H-päivä kylätalolla. Klo 18.00-21.00 Nuorten piknik 13-19 vuotiaille Itäkylän kylätalolla. Klo 18.00 Itäkylän avoin frisbeegolf-kisa Kuoppalan pururadalla. Ilmoittautumiset iltapäivään mennessä METRIX:in kautta. (Tulokset Kierros 1 ja … Continue reading "Itäkylä-viikon 2023 ohjelma"

Lue lisää

Vuosikokouksen 2023 päätöksiä

Itäkylän maa- ja kotitalousseuran vuosikokouksen 23.4.2023 muistio: Läsnä 12 henkilöä 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 19.06. 2. Kokouksen järjestäytyminen Valittiin kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja pöytäkirjantarkastajat. 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsu on ollut kaupan ilmoitustaululla ja Itäkylä-ryhmässä Facebookissa ja Instagramissa sekä ilmoitettu WhatsAppilla maanantaina 17.4.2023. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4. Kokouksen työjärjestys … Continue reading "Vuosikokouksen 2023 päätöksiä"

Lue lisää

Itäkylä-viikon ohjelma 2022

Heinäkuussa viikolla 28 vietämme kahdennettatoista Itäkylä-viikkoa. MAANANTAI 11.7.2022 Klo 18.00-19.00 Onkikilpailu Ukonniemessä: 1 sarja, kaikki kalat punnitaan. TIISTAI 12.7.2022 Klo 18.00 Itäkylän Avoin Frisbeegolfkisa Kuoppalan kuntorata, Kuoppalantie 221. Ilmoittautumiset iltapäivään mennessä. KESKIVIIKKO 13.7.2022 Klo 12.00-19.00 alkaen Timon POP-UP-PITSERIA (Kulkurin Eväs Oy/Pizzatohtori) Mellerin pihassa. Saatavana myös pehmistä! Klo 17.00-20.00 Seuralla tavataan: Kahvittelua, kouluvalokuvia, vanhoja ilmakuvia. Seura … Continue reading "Itäkylä-viikon ohjelma 2022"

Lue lisää

Postin noutopiste Itäkylään

M-Market Itäkylässä on aloittanut kesäkuun 2022 alussa Postin noutopiste. Itäkylään tarkoitetut postipaketit (paitsi postiennakot) ohjautuvat jatkossa kaupalla olevaan pakettiautomaattiin tai noutopisteelle. Noutopisteeltä onnistuu myös valmiiksi maksettujen pakettien lähettäminen ja palautukset.

Lue lisää

Itäkylän pilkkimestaruuskilpailut 2022 jäivät tuloksettomiksi

Torstaina 7.4.2022 järjestetyt Itäkylän pilkkimestaruuskilpailut kylätalon rannassa jäivät tuloksettomiksi, kilpailussa yksikään pilkkijöistä ei erinomaisesta säästä huolimatta onnistunut saamaan yhtäkään kalaa. Kilpailun aikarajana oli yksi tunti ja kilpailun olisi ratkaissut painavin punnitukseen tuotu kala. Yksi kilpailijoista jälkeenpäin harmittelikin pudotettuaan pilkkimänsä pienen ahvenen takaisin järveen. Kilpailun palkinnot ratkaistiin arpomalla osallistujien kesken.

Lue lisää

Vuosikokouksen 2022 päätöksiä

Itäkylän maa- ja kotitalousseuran vuosikokouksen 31.3.2022 muistio: Läsnä: 12 henkilöä 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 19.00. 2. Kokouksen järjestäytyminen Valittiin kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja pöytäkirjantarkastajat. 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsu on ollut kaupan ilmoitustaululla ja Itäkylä-ryhmässä Facebookissa sekä ilmoitettu WhatsAppilla reilua viikkoa ennen kokousta. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4. Kokouksen työjärjestys … Continue reading "Vuosikokouksen 2022 päätöksiä"

Lue lisää

Kahdestoista Itäkylän jalkapallo-ottelu päättyi tasapeliin

Itäkylä-viikon päättäneestä lauantaina pelatusta kahdennestatoista Itäkylän jalkapallo-ottelusta kehkeytyivät maalijuhlat, perinteisessä ukkomiesten ja sinkkujen välisessä ottelussa maalinteko alkoi heti ensimmäisellä minuutilla sinkkujen joukkueen rakennettua hienon hyökkäyksen päätteeksi nopean pikamaalin. Sinkkujen joukkue hallitsi peliä ensimmäisen puoliajan, tilanteen ollessa pahimmillaan jo 3-0. Ensimmäisellä puoliajalla ukkomiesten joukkue sortui jatkuviin puolustuspään virheisiin. Erätauolle mentiin kuitenkin sinkkujen vain yhden maalin johtoasemassa. … Continue reading "Kahdestoista Itäkylän jalkapallo-ottelu päättyi tasapeliin"

Lue lisää

Itäkylä-viikon ohjelma 2021

Heinäkuussa viikolla 28 vietämme välivuoden jälkeen yhdennettätoista Itäkylä-viikkoa. Tapahtumiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita kunta- ja kylärajoihin katsomatta! SUNNUNTAI 11.7. 19:00 Mehtäperäjuoksu, yhteislähtö Wiinapuun pihasta. Metsästysmajan lenkin (11 km) voi kiertää kävellen, sauvakävellen tai pyöräillen. Pyöräilijät voivat kiertää halutessaan Pihlajamaanlenkin (noin 19 km). Mehutarjoilu! MAANANTAI 12.7. 18:15 Lavis-tanssijumppa 45 min, Itäkylän nuorisoseuralla. Jumppaan vapaa pääsy. Lavis … Continue reading "Itäkylä-viikon ohjelma 2021"

Lue lisää

Itäkylän kyläkirja valmistunut

Itäkylän kyläkirja ”Itäkylä – Elämää Kraatterijärven rannalla” on valmistunut. Kirjaa jaetaan ennakkovaranneille (ennakkohinta 45€) ensi lauantaina 29.5.2021 M-Market Itäkylän pihassa klo 10-15, jossa sen voi maksaa ensin kaupalla ja sitten hakea kaupan pihassa olevasta teltasta. Kirjaa on myös myynnissä ennakkoon varaamattomille, normihintaan 50€. Kirja on upea ja sitä riittää kaikille. Hoidetaan jako koronaturvallisesti eli jos … Continue reading "Itäkylän kyläkirja valmistunut"

Lue lisää

Laavu Pihlajalammelle

Pihlajalammelle on valmistunut syksyllä 2020 retkeilijöiden käyttöön uusi laavu ja paikalle laitetaan myöhemmin myös opasteet Pihlajamaantieltä. Itäkylän Maa- ja kotitalousseura on vuokrannut laavualueen käyttöön maanomistajalta. Alueella voi retkeillä jokamiehen oikeuksin. Laavua saa käyttää ja sinne tuotuja polttopuita polttaa rakennetulla nuotiopaikalla. Laavun rakentaminen on ollut aktiivisten talkoolaisten voimanponnistus. Laavu rakennettiin kesäiltaisin talkoilemalla ja vietiin syksyllä retkeilijöiden … Continue reading "Laavu Pihlajalammelle"

Lue lisää

Kyläkirja ja Kuoppalan kuntoportaat

Itäkylän kyläkirjan kirjoittaminen etenee hyvin. Kyseessä on ollut pienehkön tekijäjoukon iso uurastus. Kirjasta tulee 400-500 -sivuinen ja se on tarkoitus saada jouluksi valmiiksi. Koska kirja on myös rahallisesti iso panostus, keräämme ennakkotilauksia ja toivomme tietysti että innokkaita ennakkotilaajia löytyy paljon. Toivomme, että myös kylän yritykset osallistuisivat hankkeeseen tilaamalla kirjaa esim. liikelahjoiksi. Ennakkotilaushinta on 45 € … Continue reading "Kyläkirja ja Kuoppalan kuntoportaat"

Lue lisää

Itäkylä-viikon ohjelma 2019

Tänä kesänä vietämme kymmenettä Itäkylä-vikkoa. Tapahtumiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita kunta- ja kylärajoihin katsomatta! ————— LAUANTAI 13.7. Moottoripyöräretki: yhteislähtö M-Marketin pihasta klo 9:30. Takaisin noin kello 16. MAANANTAI 15.7. Frisbeegolfkisa: Kuoppalan kuntoradalla kello 18:00 alkaen. (Kuoppalantie 221) Ammeskallion patikka: yhteislähtö kello 18:00, Ammesmäentie 120, omat evään mukaan. TIISTAI 16.7. Lavis-tanssijumppa (45 min) Itäkylän nuorisoseuralla vetäjänä … Continue reading "Itäkylä-viikon ohjelma 2019"

Lue lisää

Itäkylän Perunavarasto myyty

Itäkylän maa- ja kotitalousseura on myynyt Itäkylän Perunavaraston Ammesmäeltä AHK Service Oy:lle kauppahintaan 40 000 euroa, kyläyhdistys hyväksyi kokouksessaan 20.6.2018 kaupan ja kauppakirjat allekirjoitettiin 30.1.2019.

Lue lisää

Smartpost Itäkylään

Joulukuun 2017 lopussa Posti lopetti palvelupisteensä Itäkylässä ja lähimmät postin palvelupisteet ovat sijainneet Vimpelissä ja Nississä. Tänään Itäkylän M-Marketissa on otettu käyttöön Postin SmartPost -pakettiautomaatti joka mahdollistaa pakettien lähettämisen ja noutamisen, lähettäessä paketteja maksu tulee suorittaa etukäteen Postin nettisivujen kautta. Pakettiautomaatti sijaitsee kyläkaupan sisätiloissa ja on käytettävissä kaupan aukioloaikoina.

Lue lisää

Asukaskyselyä tuulivoimapuistosta

Tällä viikolla on asuintalouksiin postitse jaettu asukaskyselyä koskien Iso Saapasnevalle suunniteltavaa 7-10 tuulivoimalan suuruista tuulivoima-aluetta. Asukaskyselyä on jaettu noin 5 kilometrin säteellä hankealueesta. Ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn liittyvän kyselyn on teettänyt hankkeen suunnittelusta vastaava ABO Wind Oy. Tuulivoimaloiden rakennustöiden on suunniteltu alkavan vuonna 2021, alueelle on jo marraskuussa 2018 valmistunut tuulimittausmasto.

Lue lisää

Uusi asfaltti kyläteille

Ammesmäentie ja Luomalantie (Lamminkoskelle asti) on heinäkuun aikana saanut uuden päällysteen, myös Luomalantien risteystä on tietyön yhteydessä levennetty. Kyseiset Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tieurakat urakoi SL Asfaltti Oy.

Lue lisää

Kymmenes Itäkylän jalkapallo-ottelu päättyi tasapeliin

Kymmenes Itäkylän jalkapallo-ottelu ukkomiehet vastaan sinkut pelattiin lauantaina helteisessä säässä peliaikana 12,5 + 12,5 minuuttia, ensimmäinen puoliaika meni tasaisessa väännössä, ensimmäisen puoliajan aivan lopussa ukkomiesten hyökkääjä unohtui vartioimatta maalin oikealle puolelle ja onnistui ohjaamaan pallon verkkoon, erätauolle mentiin ukkomiesten 1-0 johtoasemassa. Toisella puoliajalla sinkkujen joukkue onnistui tasoittamaan hyökkääjän hienolla yksilösuorituksella pelin, ukkomiesten joukkueen hyökkääjä onnistui … Continue reading "Kymmenes Itäkylän jalkapallo-ottelu päättyi tasapeliin"

Lue lisää

Itäkylä-viikon ohjelma 2018

Tänä kesänä vietämme jo yhdeksättä Itäkylä-viikkoa. Tapahtumiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita kunta- ja kylärajoihin katsomatta! Ohjelma muutosvarauksin. Viimeisin ohjelma/aikataulu Itäkylän Facebook-ryhmässä. ——- TIISTAI 10.7. (Huom. aika!) 4H:n kesäpäivä lapsille ja nuorille kylätalolla (Uimalantie 39) klo 12-14 alakouluikäisille ja klo 14-16 yläkouluikäisille. Ohjelmassa mm. uimista, saunomista, pelailua, minigolfia ja beach volleytä. Omia eväitä voi ottaa mukaan. … Continue reading "Itäkylä-viikon ohjelma 2018"

Lue lisää

Nettisivut uudistettu

Itäkylän nettisivuja on kesäkuun aikana päivitelty ja tänään uudet WordPress -pohjaiset nettisivut ovat vihdoin julkaistu, uudet nettisivut sisältävät loogisemmat URL-osoitteet ja toimivat myös paremmin älylaitteilla verrattuna aiempiin vuosikymmenen alussa julkaistuun Joomla pohjaiseen sivustoon.

Lue lisää

Itäkylä-viikon ohjelma 2016

TERVETULOA ITÄKYLÄ-VIIKOLLE Tänä kesänä vietämme jo seitsemättä Itäkylä-viikkoa. Viikko-ohjelmassa on vanhoja hyviksi koettuja tapahtumia, mutta aina myös jotain uutta. Itäkylä-viikon tapahtumiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita kunta- ja kylärajoihin katsomatta! Ohjelma muutosvarauksin. Itäkylä-viikon ohjelmaan pääset tästä. LISÄYS Itäkylä-viikon ohjelmaan: Paljon kysytty kurssi nyt Itäkylässä. Paritanssin perusteet voi ottaa haltuun rennolla pikakurssilla su 10.7.2016 ja to 14.7.2016 … Continue reading "Itäkylä-viikon ohjelma 2016"

Lue lisää

Intoilu -palkinto Itäkylään

Kehittämisyhdistys Aisapari ry. jakoi ensimmäiset Intoilu -tunnustuspalkinnot. Itäkylän maa- ja kotitalousseuran palkinnon vastaanotti Esa Takala. Valinnan perusteluina olivat voimakas ja innovatiivinen hanketoiminta, monikanavainen tiedotus, markkinointi ja yhteydenpito, jotka osoittavat, että kylä tahtoo pitää huolta kyläläisistä ja heidän hyvinvoinnistaan ja hankkia viihtyisään kylään myös uusia asukkaita. (Aisapari-tiedote 1/2013)

Lue lisää

Vastaa kyselyyn!

Itäkylän tulevaisuuskysely on jaettu Itäkylän talouksiin. Kyselyn on tehnyt Veera Juntunen Oulun yliopistolta ja se liittyy Itäkylän kyläsuunnitelman päivittämiseen. Kyselyn avulla halutaan selvittää Itäkylän asukkaiden, vapaa-ajanasukkaiden ja ”lomakävijöiden” odotuksia kylän kehittämisestä. Kyselyyn voi vastata myös internetissä osoitteessa: http://www.webropolsurveys.com/S/B98828A999DE27B3.par Vastausaikaa 12.4.2013 saakka! http://www.webropolsurveys.com/S/B98828A999DE27B3.par

Lue lisää

Itäkylän Syysmarkkinat

ITÄKYLÄN SYYSMARKKINAT LAUANTAINA 15.9.2012 KLO 10-14 Itäkylän Kalusteen pihapiiri TERVETULOA! Myyntipaikka on ilmainen, ilmoittaudu numeroon 06-5664240/Pasi Valkosalo/Itäkylän Kaluste arkisin klo 9-17 välillä. Kaikki myyjät ovat tervetulleita, ota oma pöytä mukaan!

Lue lisää